Thursday, August 11, 2011

aku.......Aidilfitri SMART

Sejak menyertai keluarga SMART (formerly known as STMS), dah dua kali aku , para pensyarah dan staf diraikan oleh pelajar dalam Majlis Sambutan Aidilfitri (ini tak termasuk sebelum aku bekerja disini)... lazimnya majlis ini akan dikelolakan oleh para pelajar yang mengambil pengkhususan dalam Perhubungan Awam sambil dibantu oleh rakan-rakan dari kursus yang lain..disamping sebagai satu bentuk pendedahan untuk pelajar belajar selok-belok pengurusan acara, ia juga sebagai satu platform untuk mengukuhkan persefahaman dikalangan mereka..

Kali pertama aku sertai majlis ini adalah sewaktu aku mula-mula bekerja di STMS SMART..Oktober 2009..masa ni baru beberapa hari je aku masuk kerja..memang kekok awalnya..student pun ramai yang aku tak kenal dan tak kenal aku..semua usha semacam je..pelik agaknya diorang ni sapa pulak duduk semeja dengan dekan dan ketua-ketua kursus...

Kali kedua adalah tahun lepas..2010..masa ni dah ok la..sebab dah setahun..so memang tak janggal dah..kelainan sikit kali ni adalah pelajar PR yang organize minta buat persembahan..emmm, ok la..support student punya pasal..keras gak suara pagi-pagi dah nyanyi..ada video aku post kat bawah ni hasil rakaman handphone En.Zamri Mohamad a.k.a Malauazam...terima kasih yo jang...

InsyaAllah kalau ada rezeki dan dipanjangkan umur, Aidilfitri tahun 2011 ini sekali lagi tradisi akan diteruskan..semalam masa lepak minum dengan beberapa orang student, mereka ada menyatakan secara umum idea untuk sambutan kali ni..bagus..satu semangat yang positif..

Cuma yang tak bestnya sambutan kali ni, warga SMART mungkin tak dapat meraikan bersama-sama sorang ahli keluarganya..seorang yang sangat disenangi oleh semua rakan sekerja..disayangi oleh para pelajarnya... sedih memang sedih..namun SMART terpaksa merelakannya demi sesuatu yang lebih bermakna, bermanfaat serta lebih patut diutamakan oleh insan ini...semoga terus berjaya dan berjaya diucapkan...

Apapun, dibawah ni ada sedikit gambar dan video kenangan untuk dikongsi bersama..dah hampir setengah bulan berpuasa, dah boleh la kot dengar lagu raya..sebagai satu pemangkin untuk terus gigih meneruskan perjuangan di bulan Ramadhan ni..hehehe....enjoy...


warga SMART / STMS


bersama dua orang Amir



3 comments:

sha fieza said...

this year nyanyi ag x?????

razlan ab razak said...

sha fieza : insyaAllah...

sha fieza said...

event pn da lepas...huhu