Wednesday, August 3, 2011

aku.......Gunners di depan mata

seperti yang semua tahu, 13 Julai 2011 yang lepas adalah tarikh dimana skuad Arsenal FC hadir dan mengadakan perlawanan persahabatan dengan pasukan kebangsaan Malaysia..aku dapat tau tentang perkara ni beberapa bulan lebih awal bila dimaklumkan oleh seorang rakan yang bekerja di Astro Arena..

memang teruja sungguh mendengarnya..yelah, pasukan yang menjadi pilihan, selama ni beautiful football mereka hanya dapat disaksikan di kaca TV, namun kini bakal terhidang terus di depan mata...hehehe..

setelah beraku janji bersama dua orang rakan, Zhelliey Walcott dan FabreAm, kami sepakat untuk turun ke stadium..FabreAm membantu dari segi tempahan tiket..tiket harga sederhana menjadi pilihan kami...

bagai menantikan kelahiran anak sulung..hahahaha..itulah yang boleh digambarkan tentang penantian untuk tibanya tarikh bersejarah ni..aku dah plan awal-awal dah..apa jadi pun, mesti kena pergi..dah siap-siap minta cuti..nasib baik la masa tu tengah cuti semester..so permohonan diluluskan oleh ketua jabatan aku yang sporting habis, En Abd Malik..

sambil-sambil tu, aku dah siap-siap beli jersi home Arsenal musim terbaru..tapi bukan ori lah..tak larat la nak tangkap yang ori..

Selasa, 12 Julai 2011..lepas waktu bekerja, aku bergerak ke Melaka Sentral..dibantu hantar oleh rakan sepejabat, En Malauazam...sampai Shah Alam, dijemput oleh Cik Maizatul Akhma..lepas minum jap, aku balik ke rumah lama masa duk Shah Alam dulu..Zhelliey Walcott dah stand by dirumah sambil berdengkur..tiket ada kat dia..mandi, siap-siap..mula-mula cadang nak pergi Bukit Jalil naik motor member, iaitu Munir (pensyarah ok)..tapi tayar dia tak berapa sihat lak..so Zhelliey Walcott selaku otai selok belok jalan di KL decide naik keta je..dia tau nak setelkan camane kalau jem..tu dia aih...memang kemaih..

sebelum gerak, amik gambar dulu...

Zhelliey Walcott..seluar 3 quarter + kasut = macam pelancong

GPS hidup..Zhelliey Walcott sering menjadi rujukan aku kalau nak tau pasal selok belok jalan di KL..memang terer!

kami parking kereta kat Endah Parade..masa ni lagi jalan dah start sesak..berjalan kaki menuju ke Stadium Bukit Jalil ibarat berjalan kaki menuju ke Emirates..ramai yang bersesak ke stadium dengan memakai jersi Malaysia dan Arsenal..kat sini kami sempat dapat kawan baru..seorang Chinesse guy nama Casey..sepanjang berjalan tu, banyak gak yang disembangkan...

beli mafla ni punya pasal, dalam wallet tinggal seringgit..terlupa lak yang belum cucuk duit...


Zhelliey Walcott bersama dua mafla..macam kat Emirates katanya...

suasana kat sekitar stadium memang meriah..macam-macam barang ada..duit je tak berapa nak ada..haha..sementara menunggu FabreAm dan isteri sampai, kami gi makan dulu...

kue tiaw sup dengan air honey dew..dibelanja oleh Zhelliey Walcott..terima kasih Pok Li...


lepas FabreAm sampai, kami masuk stadium..masa kena check dengan pak guard, 2 bijik burger yang cuba diseludup masuk oleh Zhelliey Walcott telah kantoi..

ZW : "tak boleh bawa masuk? tapi kat dalam tu pun ada orang jual gak bang..sama je".
Pok Gad : " tak boleh bang..ni peraturan."
ZW : "abis tu macam mana ni?"
Pok Gad : "abang makan la kat luar ni dulu."

HAHAHAHAHAHAHAHA...terpaksalah dua bijik burger tersebut di 'burn' kan..bengang betul Zhelliey Walcott...

sampai dalam stadium, orang belum ramai sangat..kami pilih seat paling cantik punya...2 2 side padang boleh nampak dengan jelas...sementara nak tunggu game start, masa banyak lagi...amik gambar lagi la.....

(dari kiri)...FabreAm, aku & Zhelliey Walcott..tetap Gooners walau tersingkir ke divisyen 1 sekalipun...

bila pemain kedua-dua pasukan masuk padang untuk warm up, aku dah tak selera nak ambik gambar lagi dah..dah la handphone pun buat hal...jawabnya, semua sms yang masuk aku tak boleh nak buka..sori la pada kawan-kawan yang duk sms aku tanya update game...

lebih kurang jam 9, game start..tak perlu diulas lagi la tentang game ni ya..semua boleh tengok highlight yang ada kat you tube..yang seronoknya, match ni ditonton tanpa tekanan..bila Arsenal attack kami sorak, bila Malaysia attack lagi la kami histeria ( tu pun ada gak radio bodoh yang dah makin ramai orang tak dengar cakap kami tak patriotik...bengong!)

memang puas hati bila dapat tengok pemain Arsenal beraksi depan mata tanpa dibatasi skrin TV..hehehe..cukup terhibur dengan beauty football yang dipamerkan..cukup teruja dapat tengok pemain seperti Walcott, Arshavin, Wilshere dan off course Robin Van Persie menggelecek, menimbang bola, passing sana passing sini dan merembat bola live...pehh!!!

lebih kurang 11pm lebih, game pun tamat..kami bergerak balik..bab ni je yang tak best..nak keluar dari Endah Parade tu pun mau nak dekat sejam...

tapi apa pun, semuanya menjadi memori indah yang tak mungkin dilupakan...jutaan terima kasih diucapkan kepada Zhelliey Walcott, FabreAm dan isteri beliau, Pn.Jamilah yang sama-sama hadir dan berkongsi minat...

Terima kasih Malaysia, terima kasih Arsenal FC...

AGI IDUP AGI MENGGUNNERS!!!

3 comments:

Anonymous said...

eh ada nama sy lah..haha.. :-P

Anonymous said...

gunnerz forever pok lang!!!!

razlan ab razak said...

anao 1 : hehehehe... ;)

anon 2 : bereh pok li natang!!!!!